Divarit.com

Lukuvinkki: Lumilentäjä

Teos, jonka kansikuvassa 500 euron seteleitä satelee punaisten korkokenkien yllä, esitellään kansipaperissa seuraavasti: Lähitulevaisuuteen sijoittuva voimakkaasti eroottinen, mutta ei kevytkenkäinen, romaani kahdesta Espoossa asuvasta rakennusmiehestä, jotka voittavat 150 miljoonaa euroa uudessa kansainvälisessä nettipelissä. Miesten maailma muuttuu hetkessä: eronneesta pietarsaarelaisesta Erikistä ja Viron Narvasta paenneesta Robista tulee miljonäärejä yhdessä yössä. Kansainvälinen nettipeli tuskin lienee tarkoittanut pokeria, sillä galaksino.fi ja muut lähteet, kuten Veikkaus, paljastavat kortin läiskimisen olevan karkeasti arvioituna ”150 miljoonaa kertaa” pienempien panosten, ja voittojen, laji.


Kuva: Pexels

Kyseessä on kirjailija Aira Elisan ensimmäinen täyspitkä romaani. Sen kovakantisessa 1. painoksessa on 415 sivua. Lumilentäjän voi lukea digitaalisesti esimerkiksi Elisa Kirja -palvelusta noin 3,5–5 euron hintaan. Kirja löytynnee myös useiden Divarit.com-hakemiston listaamien yritysten valikoimasta.

Takapaperissa paljastetaan edelleen: Erik muuttaa Atlantin taakse Halifaxiin Robin jäädessä asumaan Helsingin Katajanokalle meren päälle rakennetulle luksusasuinalueelle. Pian mukaan kuvioihin astuvat naiset, erilaiset addiktiot, kuten seksi, uhkapelit ja huumeet, alaikäiset tytöt, valkoiset ja vähän tummemmatkin valheet, lopulta myös kostomurha. Kirja on kirjoitettu miehen, minäkertoja Robin, näkökulmasta, vaikka kirjailijanimen Aira Elisa takaa löytyykin nainen. Kirjailija on menestynyt valtakunnallisissa kirjoituskilpailuissa ja hänen novellejaan on julkaistu erilaisissa antologioissa. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori. Lumilentäjä on hänen ensimmäinen täyspitkä romaaninsa.

Kirjahullun päiväkirja -blogissa summattiin toukokuussa 2017 Lumilentäjä näin: Lumilentäjä ei jätä kylmäksi, jos kaipaa ihmissuhdekiemuroita, sillä tässä kirjassa piirit olivat pienet ja ihmiset intohimoisia. Draamaa löytyikin enemmän kuin keskiverto saippuaoopperasta. Hahmoja oli sopivasti ja kaikilla oli oma lusikkansa sopassa. Tuntui jopa, kuin joka luvussa olisi paljastunut uusi hurja salaisuus tai yhteys, johonkin toiseen hahmoon.


Lyhyesti:
Divarit.com pyrkii listaamaan kaikki Suomessa toimivat divarit. Palvelu ei vastaa tietojen oikeellisuudesta, mutta pyrkii pitämään divarien tiedot ajan tasalla.